Servicemethode

People Intouch is de ideale keuze voor organisaties die het wiel niet opnieuw willen uitvinden en niet zitten te wachten op verborgen kosten

img
Placeholder

U hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden

People Intouch ziet dat zowel grote als kleine bedrijven bij het implementeren en toepassen van interne meldprocedures met dezelfde problemen worstelen. Wij kiezen voor een aanpak die ervoor zorgt dat u het wiel niet opnieuw hoeft uit te vinden Een aanpak moet natuurlijk altijd wel worden aangepast aan de organisatie en cultuur in kwestie, maar gemeenschappelijke elementen, waarvan bewezen is dat ze werken voor uiteenlopende organisaties, moeten behouden blijven. Het is onze doelstelling om deze bewezen best practices aan onze nieuwe klanten aan te bieden, waardoor ze tijd en middelen besparen.

Kernpunten van onze servicemethode

  1. De medewerkers van People Intouch willen klanten helpen om SpeakUp® effectief te installeren en gebruiken, ze willen niet zomaar een product verkopen. Als particulier bedrijf richt People Intouch zich volledig op succesvolle langetermijnrelaties.
  2. Omdat we actief zijn in een nichemarkt, zijn reputatie en referenties voor ons van cruciaal belang. We streven dus naar tevreden klanten die People Intouch bij andere organisaties aanbevelen.
  3. People Intouch helpt klanten zodat ze het wiel niet opnieuw hoeven uit te vinden. Al honderden klanten hebben we geholpen bij het implementeren en uitrollen van een meld- en caseafhandelingssysteem voor misstanden. We weten precies wat organisaties wel en juist niet moeten doen en kennen alle best practices.
  4. People Intouch heeft klanten die het voortouw nemen bij het voorkomen, vaststellen en verhelpen van misstanden en bij allerlei andere ethische kwesties, en die daar transparant over zijn.
  5. People Intouch laat zich niet in met organisaties die SpeakUp® alleen willen gebruiken om de schone schijn op te houden. Die organisaties zijn niet het soort referenties waar we graag naar verwijzen.
  6. People Intouch heeft een simpele en transparante prijsstructuur, zonder verborgen kosten. People Intouch biedt u waar voor uw geld, zowel tijdens de implementatie als tijdens de operationele fase.
  7. De medewerkers van People Intouch zijn gepassioneerd over SpeakUp® en de toegevoegde waarde ervan voor ethisch gedrag op de werkvloer.