SpeakUp®: Meld- en casemanagementsysteem voor misstanden

Een geïntegreerd web-, telefoon- en casemanagementsysteem voor het anoniem melden van misstanden waarmee u uw organisatie beschermt tegen risico’s op het gebied van ethiek en naleving.

img

Waarom kiezen voor SpeakUp® van People Intouch?

  1. Het SpeakUp® Systeem is op een unieke manier meertalig: wanneer melders een bericht willen inspreken, kunnen zij daarvoor een van de meer dan 70 mogelijke talen gebruiken. Zij hoeven dus geen woord Engels te spreken en ze hoeven ook niet op een tolk te wachten. De berichten worden binnen één werkdag door professionele vertalers getranscribeerd en vertaald. Onze klanten antwoorden in het Engels en SpeakUp® zorgt ervoor dat het antwoord wordt vertaald en opgenomen voor de melder. Het vertaalproces maakt deel uit van ons EuroPriSe-certificaat.
  2. De telefonische en de webversie van SpeakUp® werken op exact dezelfde wijze: omdat er geen verschil is tussen het ontvangen van een bericht via het web of via de telefoon, is het voor onze klanten een stuk eenvoudiger dan andere systemen. Ongeveer 50% van alle berichten wordt overigens nog steeds telefonisch gedaan.
  3. People Intouch is de meest internationaal georiënteerde specialist op het vlak van het melden van misstanden: People Intouch heeft klanten in 57 landen en het SpeakUp® Systeem is beschikbaar in meer dan 70 talen en in meer dan 200 landen (onder andere de VS).
  4. People Intouch heeft geen klanten in de VS; wij willen onze (Europese) klanten zo veel mogelijk vrijwaren van juridische uitdagingen in de VS. De infrastructuur van het systeem staat in Nederland. Zowel de software als de server zijn eigendom van People Intouch. Gegevensbescherming en IT-beveiliging zijn belangrijke prioriteiten: People Intouch heeft het prestigieuze European Data Protection-certificaat EuroPriSe gekregen.
  5. De casemanagementmodule van SpeakUp® is optioneel, maar is wel volledig geïntegreerd in het SpeakUp® Systeem.
  6. People Intouch verkoopt slechts één product. People Intouch is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het verlenen van slechts één dienst: communicatie over misstanden. We willen onze klanten niet ook allerlei andere diensten verkopen. People Intouch helpt klanten zodat ze het wiel niet opnieuw hoeven uit te vinden.
  7. De medewerkers van People Intouch zijn academisch geschoold en hebben passie voor hun product.

Vijf stappen van de SpeakUp® (telefoon en web) cyclus

speakup-five-steps_nl

Key features of the Case Management Module

case-management-module_nl

International

Meest internationaal georiënteerde leverancier

Native

Meertalig op unieke wijze

European

Europese benadering (niet Amerikaans)

Integrated

Geïntegreerde telefoon- en webapplicatie

Privacy

Privacy en veiligheid gewaarborgd

Unique approach

Unieke servicebenadering